Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale grosso
- 40 g di basilico fresco, le foglie lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di pinoli sgusciati
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta corta a piacere
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di mozzarelle ciliegine a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2510 kJ / 600 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Rigatoni affumicati
25 min
Fusilli tricolore
30 min
Insalata di pasta integrale
40 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 Min
Pasta feta e pomodorini
30 min
Pasta fredda alle verdure
1h
Pasta caprese
20 min
Insalata di pasta con pollo e salmone
1h
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Pasta al forno veloce
45 min