Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle

Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle

4.5 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolla rossa a metà e a fette
  • 150 g di pancetta affumicata a listarelle
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 350 g di pomodorini Pachino IGP a metà
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico zucchero
  • 320 g di pasta secca tipo orecchiette integrali

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19.3 g
Kalorie 1891 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 17.7 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 57.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...