Wersje kompatybilne
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla rossa a metà e a fette
- 150 g di pancetta affumicata a listarelle
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di pomodorini Pachino IGP a metà
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di zucchero
- 320 g di pasta secca, tipo orecchiette integrali
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30 min
Farfalle alle olive e mozzarella
30 min
Mezze maniche affumicate
25min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3 Std. 55 Min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Penne all'arrabbiata
20min
Pasta feta e pomodorini
30 min
Penne tonno, pinoli e limone
30 min
Rigatoni affumicati
25min