Risotto estivo con pesto al basilico e rucola

Risotto estivo con pesto al basilico e rucola

4.7 162 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

Pesto basilico e rucola
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 60 g di rucola
  • 100 g di ricotta fresca, ben sgocciolata
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 3 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 6 - 7 foglie di basilico fresche lavate e asciugate
Risotto
  • 30 g di scalogno
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio), cottura 14-15 minuti
  • 60 g di vino bianco secco
  • 750 g di acqua
  • 1 ½ dado per brodo (dose per 0,5 l) di carne o vegetale
    1 cucchiaino colmo di dado di carne o vegetale, di carne o vegetale
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di burro
  • 125 g di burrata (opcjonalnie)
  • 8 pomodorini datterino, inquarti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 400.3 mg
Białko 13.4 g
Kalorie 2333.5 kJ / 557.8 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 67.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...