Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto basilico e rucola
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di rucola
- 100 g di ricotta fresca, ben sgocciolata
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 6 - 7 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
Risotto
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio), cottura 14-15 minuti
- 60 g di vino bianco secco
- 750 g di acqua
-
1 ½
dado per brodo (dose per 0,5 l) di carne o vegetale
lub 1 cucchiaino colmo di dado di carne o vegetale di carne o vegetale - 1 pizzico di sale
- 20 g di burro
- 125 g di burrata (opcjonalnie)
- 8 pomodorini datterino, inquarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2333.5 kJ / 557.8 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 400.3 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di riso venere
40min
Risotto con petali di carote e caprino
30min
Pasta al pesto di prezzemolo
20 Min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 Std. 30 Min
Polpette alla rucola
40min
Risotto radicchio e uva
40min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Insalata di farro vegetariana
1 Std. 30 Min
Insalata di fregula con verdure insaporite
1 Std. 10 Min
Risotto ricotta e spinaci
30min
Canederli agli spinaci
2 Std. 30 Min