Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 4 foglie di basilico fresche, lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 160 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta corta a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 min
Spaghetti al tonno
40min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30 min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40min
Pasta risottata tonno e olive
35 min
Spaghetti pomodoro e speck
35 min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min
Penne risottate con verdure
35 min
Farfalle ai peperoni e tonno
50 min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min