Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
24 porcje

Składniki

  • masło do natłuszczenia formy
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oleju
  • 1 ½ biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta
  • 1200 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 9 jajek 3 surowe i 6 ugotowanych na twardo
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 178.7 kcal / 747.8 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 2.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 206.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...