
Urządzenia i Akcesoria
Pieczeń rzymska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
24 porcje
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
1 ½ biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta
-
1200 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
9 jajek 3 surowe i 6 ugotowanych na twardo
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
178.7 kcal /
747.8 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
2.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
206.8 mg