
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wody
- 500 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych na 3 cm kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ząbek czosnku
- 120 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
-
1
czubata łyżka majonezu
lub 1 czubata łyżka jogurtu typu greckiego - ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 738.8 kJ / 176.6 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 386.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta jajeczna
5 min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1hod.
Pasta z łososia
5 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40min
Pasta z wędliny
10min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30min
Pomidorowa pasta z serem feta
35min
Pasta z tuńczyka
20 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10min
Pasta z sera owczego
10min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min