Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik ogórkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
250 g ogórków bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
250 g bulionu warzywnego, płynnego schłodzonego (patrz wskazówka)
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 - 1 ½ gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 1 ½ gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
4 - 5 liści bazylii, świeżej
-
½ - 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
100 g jogurtu naturalnego gęstego, schłodzonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
337.2 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
426.1 kJ /
101.9 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
40 min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 godz. 15 min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min