Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z cukinii z miętą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
5 - 10 g mięty pieprzowej, świeżej
-
750 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
648.5 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
400 kJ /
95.6 kcal
Tłuszcz
3.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Dressing z kozim serem
10 min
Sorbet z zielonego ogórka
15 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa z rukoli
35 min
Barszcz z serem feta
40 min