Sos pomarańczowy curry
TM5 TM6

Sos pomarańczowy curry

Składniki

  • 200 g oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
  • 1 - 2 pomarańcze, ekologiczne
  • 30 g cebuli szalotki
  • 20 g musztardy, ostrej
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 20 g octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
7791 kJ / 1862 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
201 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie