Urządzenia i Akcesoria
Sos pomarańczowy curry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
200 g oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
-
1 - 2 pomarańcze ekologiczne
-
30 g cebuli szalotki
-
20 g musztardy ostrej
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
20 g octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
347 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
1988.3 kJ /
475.2 kcal
Tłuszcz
50.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chutney z jabłek
1 Std. 20 Min
Sos owocowy coulis
10 Min
Jajka w kokilkach na parze
45 Min
Flan karmelowy
3 Std.
Sorbet cytrynowy
8 Std. 20 Min
Deser limonkowo-imbirowy
8 Std. 30 Min
Purée z kapusty i kasztanów
35 Min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 Min
Sos jogurtowy
5 Min
Purée warzywne
45 Min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 Min
Surówka z mieszanych warzyw
10 Min