Urządzenia i Akcesoria
Sos pomarańczowy curry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
200 g oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
-
1 - 2 pomarańcze ekologiczne
-
30 g cebuli szalotki
-
20 g musztardy ostrej
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
20 g octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
347 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
1988.3 kJ /
475.2 kcal
Tłuszcz
50.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sorbet cytrynowy
8 godz. 20 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Zabajone
15 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Malinowy winegret
72 godz.
Dressing z awokado i bazylii
10 min
Dressing limonkowo-miętowy
10 min
Flan karmelowy
3 godz.
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Purée warzywne
45 min
Surówka z mieszanych warzyw
10 min
Sos jogurtowy
5 min