Sos pomarańczowy curry

Sos pomarańczowy curry

3.8 20 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje

Składniki

  • oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
    200 g
  • pomarańcze ekologiczne
    1 - 2
  • cebuli szalotki
    30 g
  • musztardy ostrej
    20 g
  • curry, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 475.2 kcal / 1988.3 kJ
Białko 0.9 g
Tłuszcz 50.3 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 347 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...