Sos pomarańczowy curry

Sos pomarańczowy curry

3.7 22 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
  • 1 - 2 pomarańcze ekologiczne
  • 30 g cebuli szalotki
  • 20 g musztardy ostrej
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 20 g octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 347 mg
Białko 0.9 g
Kalorie 1988.3 kJ / 475.2 kcal
Tłuszcz 50.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...