Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik ogórkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
750 g ogórków bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
750 g bulionu warzywnego, płynnego schłodzonego (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
3 - 4 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
12 - 14 liści bazylii, świeżej
-
1 ½ - 2 ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g jogurtu naturalnego gęstego, schłodzonego
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
337.1 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
425.8 kJ /
101.8 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
40 min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 godz. 15 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Chłodnik
10 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min