Urządzenia i Akcesoria
Sorbet bazyliowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cukru
-
60 g orzeszków piniowych
-
700 g kostek lodu
-
2 cytryn obrane, bez białych błonek, podzielone na cząstki
-
20 g bazylii, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.6 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
713.1 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Latte piernikowe
50 min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 min
Szybki sorbet cytrynowy
45 min
Szybki sorbet owocowy
5 min
Sorbet owocowy
5 min
Sorbet z truskawek
1 godz.
Lodowy deser groszkowo-miętowy
10 min
Sorbet z owoców leśnych
1 min
Napój z rukolą i rukwią
5 min
Lody jabłkowo-truskawkowe
5 min
Lody wiśniowo-bananowe
10 min
Granita grejpfrutowa z rumem
10 min