Urządzenia i Akcesoria
Sorbet bazyliowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cukru
-
60 g orzeszków piniowych
-
700 g kostek lodu
-
2 cytryn obrane, bez białych błonek, podzielone na cząstki
-
20 g bazylii, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.6 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
713.1 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 Min
Sorbet owocowy
5 Min
Lodowy deser groszkowo-miętowy
10 Min
Lody maślankowe o smaku malinowo-pomarańczowym
5 Min
Rajski sorbet owocowy
5 Min
Napój z jabłkiem i fenkułem
15 Min
Lody jabłkowo-truskawkowe
5 Min
Suflet lodowy z malinami
2 Std. 40 Min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 Std. 10 Min
Sorbet z zielonego ogórka
15 Min
Napój z jabłek
15 Min
Sorbet jagodowy z miętą
30 Min