Urządzenia i Akcesoria
Sorbet bazyliowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cukru
-
60 g orzeszków piniowych
-
700 g kostek lodu
-
2 cytryn obrane, bez białych błonek, podzielone na cząstki
-
20 g bazylii, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.6 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
713.1 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Lody arbuzowo-kokosowe
2 godz. 30 min
Napój pomarańczowo-cytrynowy
5 min
Sorbet truskawkowy
5 min
Biała sangria
45 min
Pływające wyspy
45 min
Rajski sorbet owocowy
5 min
Sorbet pomarańczowy z winem musującym
10 godz.
Napój z rukolą i rukwią
5 min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 min
Granita grejpfrutowa z rumem
10 min
Napój z zielonej pietruszki
15 min