Kokosowy chłodnik z awokado i miętą

Kokosowy chłodnik z awokado i miętą

3.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • liści mięty, świeżych
    5 - 10 g
  • orzechów pekan łuskanych
    40 g
    40 g orzechów brazylijskich, łuskanych, całych
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli przekrojonej na pół
    40 g
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • awokado obranych, bez pestek (ok. 3 szt.)
    600 - 700 g
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • mleka kokosowego
    200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 486.1 kcal / 2033.9 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 43.7 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 11.6 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 604.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...