
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g liści mięty, świeżych
-
40
g orzechów pekan, łuskanych
lub 40 g orzechów brazylijskich, łuskanych, całych - 2 ząbki czosnku
- 40 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 600 - 700 g awokado, obranych, bez pestek (ok. 3 szt.)
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 200 g mleka kokosowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2033.9 kJ / 486.1 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 43.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 604.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa rybna z szafranem
50min
Kokosowy chłodnik z awokado
15 min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 godz. 15 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1h 5min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 Std. 20 Min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Gazpacho słodko-pikantne
5min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1h 5min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min
Żurawinowa margarita
40min
Hummus z buraka
1 godz.