Kokosowy chłodnik z awokado i miętą

Kokosowy chłodnik z awokado i miętą

3.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 5 - 10 g liści mięty, świeżych
  • 40 g orzechów pekan łuskanych
    40 g orzechów brazylijskich, łuskanych, całych
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 600 - 700 g awokado obranych, bez pestek (ok. 3 szt.)
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 486.1 kcal / 2033.9 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 43.7 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 11.6 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 604.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...