
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
5 - 10 g liści mięty, świeżych
-
40 g orzechów pekan łuskanych
-
2 ząbki czosnku
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 - 700 g awokado obranych, bez pestek (ok. 3 szt.)
-
400 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g mleka kokosowego
-
1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486.1 kcal /
2033.9 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
43.7 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
604.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska