Kokosowy chłodnik z awokado i miętą

Kokosowy chłodnik z awokado i miętą

3.6 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g orzechów pekan
    50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji
    ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 250 awokado dojrzałego (ok. 2 szt.)
  • 500 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 - 20 g liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 604.5 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 1497.1 kJ / 357.8 kcal
Tłuszcz 31.2 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Węglowodany 14.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...