
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
liści mięty, świeżych5 - 10 g
-
orzechów pekan łuskanych40 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół40 g
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
oliwy z oliwek30 g
-
awokado obranych, bez pestek (ok. 3 szt.)600 - 700 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mleka kokosowego200 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486.1 kcal /
2033.9 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
43.7 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
604.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska