Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych50 g orzechów pekan
-
2 ząbki czosnku
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji½ zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji
-
15 g oliwy z oliwek
-
250 awokado dojrzałego (ok. 2 szt.)
-
500 g wody mineralnej, niegazowanej
-
200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
200 g mleczka kokosowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 - 20 g liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
604.5 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1497.1 kJ /
357.8 kcal
Tłuszcz
31.2 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
40 min
Anchoiada
10 min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 godz. 15 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Pasta z topinamburu
35 min
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min