Urządzenia i Akcesoria
Zupa grochowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
35 g grochu, suchego
-
1 ząbek czosnku
-
75 g warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
-
630 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
1 liść laurowy, suszony
-
100 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego w kostkę
-
120 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
369 mg
Białko
13.2 g
Kalorie
1461.5 kJ /
349.3 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
12.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bigos
1 godz. 30 min
Żurek
50 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kapuśniak
50 min
Zupa ogórkowa
30 min
Krupnik
40 min