Urządzenia i Akcesoria
Zupa marchewkowa z imbirem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
25 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (1-1,5 cm), pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 - 40 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
330 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona½ czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
100 g soku pomarańczowego
-
530 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
448.7 mg
Białko
5 g
Kalorie
1019.3 kJ /
243.6 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
40.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa krem z porów
30 min
Zupa minestrone
45 min