Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
TM6 TM5

Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa

4.5 (257 ocen)

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
  • 120 g pora, tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry
  • 30 g masła
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 600 g batatów, pokrojonych na kawałki
  • 600 g wody
  • 100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
427 kJ / 102 kcal
Białko
1.7 g
Węglowodany
18.1 g
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy