Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa

Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa

4.5 278 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego obranego
    15 g
  • pora tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry
    120 g
  • masła
    30 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • batatów pokrojonych na kawałki
    600 g
  • wody
    600 g
  • soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 - 4 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 102 kcal / 427 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...