Sakiewki ze szpinakiem i serem feta

Sakiewki ze szpinakiem i serem feta

4.7 71 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk

Składniki

  • 20 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g liści szpinaku, mrożonych rozmrożonych, lekko odciśniętych i rozdzielonych (niezbitych)
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 płat ciasta francuskiego (225 g)
  • 100 g sera typu feta twardego, pokrojonego w kostkę
  • 1 jajko roztrzepane

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 222.1 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 561.6 kJ / 134.2 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 10.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...