
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia foremek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego, gotowego, schłodzonego (280-300 g)
- 20 liści bazylii, świeżych
- 150 g sera żółtego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 60 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 160 g serc karczocha, z puszki, w oleju, odsączonych z zalewy
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1995.4 kJ / 476.9 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 856.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Sałatka tabbouleh
1 godz. 40 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1 godz. 20 min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min