Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 porcje
Składniki
Łosoś w cieście francuskim
-
350 g fileta z łososia, świeżego bez skóry i ości
-
¾ łyżki estragonu, suszonego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
½ opakowania ciasta francuskiego świeżego, gotowego (ok. 140 g)
-
1 białko
Sos berneński
-
75 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
35 - 45 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
40 g białego wina, wytrawnego
-
¼ łyżeczki estragonu, suszonego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 żółtko
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
924.8 mg
Białko
43.6 g
Kalorie
4066.6 kJ /
972 kcal
Tłuszcz
71.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
32.5 g
Węglowodany
33.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w galarecie
3h 50min
Łosoś à la Wellington
1h 20min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1h
Karp w migdałowej panierce
1h 40min
Świąteczny łosoś
35min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1h 10min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1h 30min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Łosoś na kremowym szpinaku
50min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1h 5min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40min