Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami

Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami

4.9 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 25 g sosu sojowego
  • ¼ łyżeczki brązowego cukru
  • 5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 2 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy)
  • 50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • ½ ząbka czosnku
  • 50 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
  • 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 2 mm plastry
  • 50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 180 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 370 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g różyczek brokułu
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 - 50 g śmietany 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 591.5 kcal / 2474.8 kJ
Białko 30.2 g
Tłuszcz 40.6 g
Węglowodany 29.5 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1980.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...