
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
25 g sosu sojowego
-
¼ łyżeczki brązowego cukru
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy)
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
50 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
180 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
370 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g różyczek brokułu
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
25 - 50 g śmietany 18% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
591.5 kcal /
2474.8 kJ
Białko
30.2 g
Tłuszcz
40.6 g
Węglowodany
29.5 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1980.9 mg