Zupa rybna z kolendrą

Zupa rybna z kolendrą

4.4 292 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • kolendry, świeżej
    1 pęczek
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    230 g
  • żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • zielonego groszku, świeżego
    200 g
    200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • wody
    750 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    2 łyżeczki
  • filetów z ryby (np. łososia), pokrojonych na 4 cm kawałki
    450 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306 kcal / 1281 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...