Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pęczek kolendry, świeżej
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 230 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 200 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200
g zielonego groszku, świeżego
lub 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 750 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki oregano, suszonego
- 450 g filetów z ryby (np. łososia), pokrojonych na 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1281 kJ / 306 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Zupa rybna z szafranem
50min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 Std.
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min
Orientalna zupa z owocami morza
40min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40min
Zupa rybna z warzywami
45min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35min