Urządzenia i Akcesoria
Salsa z pomidorów i kolendry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
300 g
Składniki
-
10 - 15 g kolendry, świeżej
-
30 g cebuli
-
10 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g pomidorów, dojrzałych sparzonych, obranych ze skóry, pokrojonych w ćwiartki
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
154.6 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
104.8 kJ /
25.1 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BURGERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chimichurri
5 Min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 Min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 Std. 20 Min
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25 Min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 Std.
Guacamole
15 Min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 Std. 10 Min
Sos majonezowy z chimichurri
10 Min
Dymny sos whisky
20 Min
Tapenada
5 Min
Harissa
45 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10 Min