Paprikahendl

4.6 32 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen

Składniki

  • Hühnerunterkeulen, ohne Haut
    500 g
    400 g Hendlbrustfilets, ohne Haut
  • Salz
    etwas
  • Butterschmalz
    ½ EL
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • rote Paprikaschote in Stücken
    150 g
  • Butter in Stücken
    15 g
  • Weißwein
    65 g
  • Wasser
    200 g
  • Tomatenmark
    5 g
  • Hühnersuppenwürfel (für je 0,5 l)
    ½ - ¾
    ½ - 1 ½ TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 EL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Schlagobers
    65 g
  • Sauerrahm
    25 g
  • Weizenmehl
    ½ EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 306 mg
Białko 49 g
Kalorie 2997 kJ / 716 kcal
Tłuszcz 48 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...