Reisfleisch (mit Kalbfleisch)

Reisfleisch (mit Kalbfleisch)

4.4 523 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
    60 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • rote Paprika in Stücken
    70 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Butterschmalz
    20 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 ½ EL
  • Paprikapulver, rosenscharf nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
  • Tomatenmark
    1 EL
  • Kalbfleischwürfel, sehnenfrei (3 cm Stücke), am Besten von der Schulter
    600 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen nach Geschmack
    ½ - 1 TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    1 - 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Zitronenschale (ca. 2-3 cm)
    1 Stück
  • Wasser
    400 g
  • Langkornreis
    250 g
  • Sauerrahm zum Garnieren
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 541 kcal / 2263 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1119 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...