Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb życia
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
15 kromek
Składniki
-
75 g orzechów włoskich, łuskanych
-
75 g migdałów, ze skórką
-
40 g orzechów laskowych łuskanych
-
110 g pestek dyni
-
75 g ziaren słonecznika
-
75 g siemienia lnianego
-
25 g maku
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
5 jajek
-
¾ łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
139.7 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
954.5 kJ /
228.1 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min