Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy

Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy

3.8 175 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek

Składniki

  • masło do natłuszczenia formy
  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wariant)
  • 1400 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 15 g miodu
    15 g cukru
  • 100 g słonecznika łuskanego
    100 g pestek dyni
  • 10 g octu balsamicznego
    10 g białego octu winnego
  • 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 95.7 kcal / 400.6 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 152.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...