Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
300 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wariant)
-
1400 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
15 g cukru15 g miodu
-
100 g pestek dyni100 g słonecznika łuskanego
-
10 g białego octu winnego10 g octu balsamicznego
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
152.6 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
400.6 kJ /
95.7 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 godz. 30 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min