
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
300 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wariant)
-
1400 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
15 g miodu
-
100 g słonecznika łuskanego
-
10 g octu balsamicznego
-
1 ½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
95.7 kcal /
400.6 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
13.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
152.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska