
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wariant)300 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni1400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
miodu15 g
-
słonecznika łuskanego100 g
-
octu balsamicznego10 g
-
soli1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
95.7 kcal /
400.6 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
13.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
152.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min