Tagliatelle z krewetkami

Tagliatelle z krewetkami

3.1 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. ½ pęczka), plus dodatkowa ilość do dekoracji
    10 g
    5 g kolendry, świeżej, tylko liście, (ok. ½ pęczka), plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ząbków czosnku
    3 - 5
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    120 g
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    10 g
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    500 g
  • białego wina, wytrawnego
    380 g
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    3 szczypty
  • soli
    ⅔ łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych
    ⅓ łyżeczki
  • krewetek, mrożonych, obranych średnich np. królewskich lub tygrysich
    380 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (ok. 15 g)
    1 ½ łyżki
  • makaronu, suchego, typu tagliatelle
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 749.4 kcal / 3135.5 kJ
Białko 31.2 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 82.4 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 1261.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...