
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Marynowane krewetki
-
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych750 g
-
octu jabłkowego30 g
-
soli½ łyżeczki
Przyprawa curry
-
czerwone papryczki chili, suszone2
-
nasion kolendry1 łyżka
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżka
-
gorczycy1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
Mleczko kokosowe
-
wody900 g
-
wiórków kokosowych130 g
Krewetki curry
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
oleju30 g
-
pasty z tamaryndowca1 łyżeczka
-
skrobi kukurydzianej1 czubata łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
618 kcal /
2585.8 kJ
Białko
48 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Krewetkowy afrodyzjak
30 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Krewetki Kung Pao
45 min