Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami

Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami

4.4 29 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • ½ cytryn ekologicznej
  • 5 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 500 g wody
  • 1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 300 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 2 filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy)
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 150 g pieczarek pokrojonych w plastry
  • 25 g białego wina, wytrawnego
  • 75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 100 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1733.8 mg
Białko 29.5 g
Kalorie 2857.7 kJ / 683 kcal
Tłuszcz 46.4 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 22.7 g
Węglowodany 37.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...