Filety z dorsza z masłem cytrusowym

Filety z dorsza z masłem cytrusowym

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 1 ½ pomarańczy ekologicznej
  • 1 ½ cytryn ekologicznej
  • 700 g wody
  • 600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 600 g cukinii pokrojonej w 5 mm plastry
  • 120 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 6 filetów z dorsza, bez skóry (ok. 120 g każdy)
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczka ziaren anyżu
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 438.6 mg
Białko 45.2 g
Kalorie 1884 kJ / 450.3 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 26.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...