Urządzenia i Akcesoria
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
½ pomarańczy ekologicznej
-
½ cytryn ekologicznej
-
700 g wody
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej w 5 mm plastry
-
40 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 filety z dorsza, bez skóry (120-200 g każdy)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki ziaren anyżu
-
1 ½ gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
448.2 mg
Białko
45.2 g
Kalorie
1884.7 kJ /
450.5 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min