Urządzenia i Akcesoria
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
½ pomarańczy ekologicznej
-
½ cytryn ekologicznej
-
700 g wody
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej w 5 mm plastry
-
40 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 filety z dorsza, bez skóry (120-200 g każdy)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki ziaren anyżu
-
1 ½ gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
448.2 mg
Białko
45.2 g
Kalorie
1884.7 kJ /
450.5 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 Min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 Min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 Std. 10 Min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 Min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 Min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 Std. 5 Min
Ryba z warzywami na parze
1 Std. 15 Min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 Std. 5 Min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 Min