Filety z dorsza z masłem cytrusowym

Filety z dorsza z masłem cytrusowym

3.7 10 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • ½ pomarańczy ekologicznej
  • ½ cytryn ekologicznej
  • 700 g wody
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 200 g cukinii pokrojonej w 5 mm plastry
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 2 filety z dorsza, bez skóry (120-200 g każdy)
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki ziaren anyżu
  • 1 ½ gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 448.2 mg
Białko 45.2 g
Kalorie 1884.7 kJ / 450.5 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 26.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...