Urządzenia i Akcesoria
Risotto z parmezanem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
10 g oliwy z oliwek
-
160 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
-
30 g białego wina, wytrawnego
-
490 g wody
-
½ kostki bulionu, warzywnego lub drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki soli do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
585.8 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
1928.1 kJ /
460.8 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
65.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z parmezanem
40 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min