Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
TM6 TM5

Risotto z gruszkami i serem gorgonzola

4.1 ( 212 ocen )

Składniki

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 150 g gruszek bez gniazd nasiennych, nieobranych, pokrojonych w 2 mm plastry
  • 30 g masła
  • 150 g gruszek bez gniazd nasiennych, obranych, pokrojonych na kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 400 g ryżu do risotto
  • 150 g białego wina, wytrawnego
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 200 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
596 kcal / 2496 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
66.4 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy