
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
-
gruszek bez gniazd nasiennych, nieobranych, pokrojonych w 2 mm plastry150 g
-
masła30 g
-
gruszek bez gniazd nasiennych, obranych, pokrojonych na kawałki150 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
ryżu do risotto400 g
-
białego wina, wytrawnego150 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
sera gorgonzola pokrojonego na kawałki200 g
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
tymianku, świeżego tylko liście1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
596 kcal /
2496 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
66.4 g
Błonnik
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min