
Urządzenia i Akcesoria
Risotto pomarańczowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół40 g
-
masła40 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
ryżu do risotto np. arborio300 g
-
białego wina, wytrawnego40 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego20 - 30 g
-
wody720 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
szafranu, mielonego2 szczypty
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
287 kcal /
1201.8 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
40.7 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska