Risotto pomarańczowe

Risotto pomarańczowe

4.2 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
    50 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    40 g
  • masła
    40 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • ryżu do risotto np. arborio
    300 g
  • białego wina, wytrawnego
    40 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    20 - 30 g
  • wody
    720 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • szafranu, mielonego
    2 szczypty
  • skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 287 kcal / 1201.8 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 40.7 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...