Wegański ser

Wegański ser

2.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g orzechów nerkowca niesolonych, nieprażonych
  • 25 g migdałów, blanszowanych
    25 g migdałów, ze skórką
  • 25 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • ½ ząbka czosnku
  • 5 g płatków drożdżowych
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • 15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 175 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 2 czubate łyżeczki agaru
  • ½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 133.1 kcal / 557 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 295.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...