
Urządzenia i Akcesoria
Wegański ser
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
40 g orzechów nerkowca niesolonych, nieprażonych
-
25 g migdałów, blanszowanych
-
25 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
½ ząbka czosnku
-
5 g płatków drożdżowych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
175 g wody mineralnej, niegazowanej
-
2 czubate łyżeczki agaru
-
½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
133.1 kcal /
557 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
5.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
295.8 mg