Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g nasion babki jajowatej
- 400 g wody, do namoczenia łupin babki jajowatej
- 100 g orzechów nerkowca, niesolonych, nieprażonych
- 300 g wody, do namoczenia orzechów
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 645.8 kJ / 154.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 246.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasola adzuki po prowansalsku
13h
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50p
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 Min
Sernik z tofu (tofurnik)
4h 40min
Veganisu z espresso i migdałami
6 Std.
Wegański parmezan
25p
Wegański ser
6 godz. 40 min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 godz. 15 min
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 Std. 30 Min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 Min
Wegańskie naleśniki
50p