Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

4.7 119 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje

Składniki

  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1 - 1 ½ płaskiej łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ - ¾ płaskiej łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka kminku, mielonego
  • ½ - ¾ płaskiej łyżeczki majeranku, suszonego
  • 20 - 30 g smalcu wieprzowego
    20 - 30 g oleju
  • 350 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 250 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 500 g wody
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 100 - 120 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 100 - 120 g zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
  • 100 - 120 g czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 246.3 kcal / 1030.6 kJ
Białko 21.7 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 16.7 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 690.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...