Urządzenia i Akcesoria
Surówka brokułowo-kalafiorowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
¼ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
20 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g różyczek kalafiora
-
25 g różyczek brokułu
-
50 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
40 - 50 g majonezu
-
½ pomidora pokrojonego w kostkę (ok. 75 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
442.3 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
836.1 kJ /
199.9 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surówka brokułowa całoroczna
10 min
Surówka z pora
30 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka brokułowa wiosenna
10 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka brokułowa
10 min
Sałatka kalafiorowo-brokułowa
10 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 min