
Urządzenia i Akcesoria
Surówka brokułowa wiosenna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
różyczek brokułu300 - 400 g
-
rzodkiewek100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki50 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki60 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych40 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego5 - 10 g
-
koperku, świeżego tylko liście, posiekanego5 - 10 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
majonezu60 - 70 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
106.9 kcal /
447.3 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
306.6 mg