Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 400 g różyczek brokułu
- 100 g rzodkiewek
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 60 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 40 g jabłka, bez gniazd nasiennych
- 5 - 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 5 - 10 g koperku, świeżego, tylko liście, posiekanego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 - 70
g majonezu
lub 60 - 70 g jogurtu greckiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 447.3 kJ / 106.9 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 306.6 mg
Alternatywne przepisy
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 Min
Sałatka kalafiorowo-brokułowa
10 Min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 Min
Surówka brokułowa całoroczna
10 Min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 Min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 Min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 Min
Surówka brokułowa
10 Min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 Min
Surówka wielowarzywna
10 Min
Surówka z surowego buraka
10 Min
Surówka z młodej kapusty
20 Min