Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 250 g kapusty pekińskiej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 25 g majonezu (patrz wariant)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 508.4 kJ / 121.5 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 738.4 mg
Alternatywne przepisy
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15min
Surówka z kiszonych ogórków
15min
Surówka z surowego buraka
10min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10min
Surówka brokułowa całoroczna
10min
Surówka z marchewki i pora
15min
Surówka wielowarzywna
10min
Surówka z młodej kapusty
20min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15min
Surówka z czerwonej kapusty
15min
Coleslaw
15min
Coleslaw z czerwonej kapusty
15min