Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kalarepy i marchewki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
80 g pora tylko białej części, pokrojonego w 2 mm krążki
-
200 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
2 - 3 łyżki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
½ - 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.4 g
Kalorie
186.7 kJ /
44.6 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Coleslaw z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z pora
30 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 min