
Urządzenia i Akcesoria
Surówka brokułowa z jagodami goji
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
różyczek brokułu świeżych300 g
-
jabłka, kwaśnego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki50 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół30 - 40 g
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych30 g
-
żurawiny, suszonej30 g
-
jagód goji, suszonych plus dodatkowa ilość do dekoracji30 g
-
majonezu wegańskiego100 g
-
białego octu balsamicznego15 g
-
cukru trzcinowego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264 kcal /
1123 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUPERFOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Surówka rainbow slaw (TM6)
15 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 godz. 15 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka brokułowa
10 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka brokułowa całoroczna
10 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 min
Surówka brokułowa wiosenna
10 min