Cannelloni di carne

Cannelloni di carne

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta per cannelloni
  • 200 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • 5 g di olio extravergine di oliva
Ripieno di carne
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di carota pelata e a pezzi
  • 40 g di sedano a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 170 g di salsiccia spellata, a pezzi
  • 200 g di carne trita mista
  • 30 g di vino rosso
  • 200 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
Besciamella
  • 330 g di latte intero
  • 35 g di farina tipo 00
  • 15 g di burro
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Terminare la preparazione
  • 20 - 25 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 682.5 kcal / 2855.4 kJ
Białko 29.7 g
Tłuszcz 36.8 g
Węglowodany 56.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Sód 1475.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...