Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

4.7 151 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Ragù alla bolognese
  • 200 g di verdure miste (sedano, carote e cipolle), pulite e a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 800 g di carne trita mista (metà maiale e metà manzo)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 10 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Besciamella
  • 1000 g di latte
  • 80 g di burro a pezzi
  • 100 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere a piacere
Terminare la preparazione
  • 250 g di pasta secca tipo lasagne (10x20 cm)
  • burro in fiocchi, a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 50 g
Kalorie 4161 kJ / 994 kcal
Tłuszcz 64 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...