Polpette al sugo

Polpette al sugo

4.7 910 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

Polpette
  • 8 - 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 600 g di carne trita mista
  • 3 uova
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di pane bianco in cassetta ammollato in 50 g di latte (vedere varianti)
  • olio extravergine di oliva
Salsa pomodoro
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 700 g di passata di pomodoro
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 29.2 g
Kalorie 1243 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...