Polpette al sugo

Polpette al sugo

4.7 836 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

Polpette
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    8 - 10 rametti
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    30 g
  • di carne trita mista
    600 g
  • uova
    3
  • di sale
    5 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di pane bianco in cassetta ammollato in 50 g di latte (vedere varianti)
    50 g
  • olio extravergine di oliva
Salsa pomodoro
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla a pezzi
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di passata di pomodoro
    700 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 297 kcal / 1243 kJ
Białko 29.2 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...