Ziti al forno ragù e speck

Ziti al forno ragù e speck

4.8 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Ragù allo speck
  • 100 g di speck a pezzi
  • 30 g di sedano a pezzi
  • 70 g di carota pelata e a pezzi
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 10 g di burro a pezzi
  • 500 g di carne trita di manzo
  • 60 g di vino bianco
  • 150 g di passata di pomodoro
  • 70 g di acqua
  • 5 g di sale
Besciamella
  • 1000 g di latte intero
  • 80 g di burro a pezzi
  • 100 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero in polvere
  • 3 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 500 g di pasta tipo ziti
Terminare la preparazione
  • 100 g di scamorza affumicata a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1699.9 mg
Białko 68.5 g
Kalorie 5555 kJ / 1327.8 kcal
Tłuszcz 60.6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 21.7 g
Węglowodany 135.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...