Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
Condimento
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di salsiccia fresca di maiale, spellata e sgranata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 150 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2364 kJ / 565 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30 min
Crespelle ai formaggi
2h 30min
Cecapreti con ragù della ciociaria
3h
Frascarelli con sugo di salsiccia
1h 30 min
Sugo alla puttanesca
45 min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1h 30 min
Sugo all'amatriciana
50min
Gnocchi di mozzarella al prezzemolo con ragù di funghi
1h 30 min
Pasta pasticciata
2u.
Orecchiette con ragù di salsiccia
1u.
Mini corone di riso con ragù alla boscaiola
1h 10min
Ragù di salsiccia
1h 15min