Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
Condimento
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di salsiccia fresca di maiale, spellata e sgranata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 150 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2364 kJ / 565 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 Min
Tagliolini alla molisana
1 Std. 30 Min
Stufato di manzo con fantasmini di purè
1 Std. 30 Min
Maltagliati di farina di mais al ragù
2 Std. 10 Min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1 Std.
Polpette di Altamura con sugo di peperoni
1 Std.
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 Std. 30 Min
Lasagne salsiccia e mozzarella
1 Std. 40 Min
Pisarei e faśö
35 Min
Sugo all'arrabbiata
20 Min
Sugo all'amatriciana
50 Min
Ragù di salsiccia
1 Std. 15 Min