Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 peperoni di medie-piccole dimensioni
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di pecorino Romano a pezzi (3-4 cm)
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di scamorza affumicata a pezzi (1 cm)
- 30 g di cipolle
- 30 g di sedano a pezzi (2 cm)
- 30 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 300 g di carne trita mista (manzo e maiale)
- 2 uova
- 40 g di pangrattato
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
Alternatywne przepisy
Peperoni ripieni alla barese
55 分钟
Polpettoni di peperoni
1 Std. 20 Min
Pollo ai peperoni
1h 5min
Parmigiana di melanzane
2 Std.
Peperoni ripieni
1h 5min
Lasagna di zucchine
2 Std.
Melanzane ripiene
1小时 30 分钟
Involtini di melanzane al prosciutto
1h
Polpette alla calabrese
50 分钟
Peperoni alla piemontese
55 分钟
Pollo alla cacciatora
50 分钟
Zucchine ripiene alla ligure
1小时 30 分钟