Five spice duck with mushrooms and Asian greens

Five spice duck with mushrooms and Asian greens

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Five spice powder
  • Szechuan peppercorns
    4 tsp
  • star anise
    6
  • fennel seeds
    4 tsp
  • cinnamon quills
    4
  • whole cloves
    12
Duck
  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • garlic cloves
    2
  • long red chillies (opcjonalnie) deseeded if preferred
    1 - 2
  • duck breasts, skin on
    4
  • sea salt to taste
    2 pinches
  • ground black pepper to taste
    2 pinches
  • water
    1000 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • soy sauce
    4 tbsp
  • Asian greens cut into pieces
    200 g
  • broccolini cut into thirds
    100 g
  • honey
    4 tbsp
  • sesame oil
    4 tsp
  • fresh mushrooms cut into slices
    8

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1097.6 mg
Białko 38 g
Kalorie 1569.9 kJ / 375.2 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 28.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...