Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g lamb, cut into pieces and partially frozen
- 1 onion, cut into quarters
- 140 g leek (approx. 1 leek), white part only and cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 4 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra for garnishing
- 80 g pearl barley
- 100 g lamb bones
- 600 g water
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- ¼ tsp sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1644.9 kJ / 391.7 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1350.5 mg
Alternatywne przepisy
Irish stew
1h 30 min
Chicken cacciatore
50 min.
Pumpkin soup
30min
Mashed potatoes
40 min
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1hod.
Beef goulash with dumplings
1hod. 45min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Apricot chicken risotto
30min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min
Barley, bacon and chorizo soup
50 min.
Chicken and sweet corn soup
30min