Lamb and barley soup

Lamb and barley soup

4.1 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • lamb cut into pieces and partially frozen
    100 g
  • onion cut into quarters
    1
  • leek (approx. 1 leek), white part only and cut into pieces
    140 g
  • carrot cut into pieces
    1
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra for garnishing
    4 - 5 sprigs
  • pearl barley
    80 g
  • lamb bones
    100 g
  • water
    600 g
  • Meat stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • sea salt plus extra to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ¼ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1350.5 mg
Białko 27.9 g
Kalorie 1644.9 kJ / 391.7 kcal
Tłuszcz 12.7 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 35.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...