Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g lamb, cut into pieces and partially frozen
- 1 onion, cut into quarters
- 140 g leek (approx. 1 leek), white part only and cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 4 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra for garnishing
- 80 g pearl barley
- 100 g lamb bones
- 600 g water
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- ¼ tsp sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1644.9 kJ / 391.7 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1350.5 mg
Alternatywne przepisy
Cream of tomato soup
25 Min
Mongolian lamb hot pot
3hod. 25min
Chicken and sweet corn soup
30 min
Barley, bacon and chorizo soup
50 Min
Pea and ham soup
2h 20 min
Minestrone
40 min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45 Min
Chicken cacciatore
50 Min
Hungarian goulash
1 godz. 30 min
Irish stew
1 godz. 30 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Cream of mushroom soup
20 Min