Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred, to taste
- 1 - 2 limes, juiced, to taste
- 40 g fish sauce
- 60 g peanut oil
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 1000 g hot water
- 2 bunches green asparagus, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 450 - 500 g peeled raw prawns with tails intact (approx. 20 - see Tips)
- 270 g soba noodles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2154 kJ / 512.9 kcal
- Białko
- 35.8 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1827.5 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and noodle stir-fry
25min
Mini pad Thai frittatas
40 min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40 min
Turmeric fish
30min
Miso chicken and rice
1h 30min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 min
Pad Thai noodles with prawns
30min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Ginger chicken and crunchy noodle salad
30min
Prawn stir-fry
25min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1 godz. 10 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min